TIK! (au?)

315 views
1 minuut leestijd
Start

Bijzonder nieuws op teletekst vandaag: Balkenende tikt Bos op de vingers. Bos had gezegd dat hij het meeste op heeft met Barack Obama (een uitstekende keuze!), en Balkenende reageert boos dat leden van het kabinet geen voorkeur mogen uitspreken voor de kandidaten.

Op zich begrijpelijk dat Balkenende ernaar streeft om het kabinet met één mond te laten spreken. Maar er zijn wel twee kanttekeningen te maken. De eerste is dat het bekleden van een politiek ambt je niet de mogelijkheid zou moeten ontnemen er privémeningen op na te houden (en, aangezien een Nederlandse lobby voor één van de kandidaten er niet toe zal doen, lijkt het me dat dit een privémening is). De tweede is dat Wouter Bos nu behalve als vice-premier óók gezien wordt als leider van de PvdA, een partij die bij de volgende verkiezing het wéér tegen het CDA zal opnemen, en dat hij zich toch ook onafhankelijk van het Kabinet moet kunnen profileren, in ieder geval met standpunten die buiten het kabinetsbeleid vallen.

Als het Balkenende er alleen om gegaan was om Bos op het vestje te spugen, was een SMS-je ("SMS BOS UIT") voldoende geweest; door Bos in het openbaar te berispen heeft Balkenende er een politieke van gemaakt, en lijkt het erop alsof hij vooral de positie van Bos als iemand met een van de PM onafhankelijke mening aan te vallen. Flauw.

2 Comments

  1. Bos reageert laconiek.Als je hoopt dat Feyenoord kampioen wordt is dat ook geen kabinetsstandpunt,laat hij weten.

    Zo staan jullie toch maar weer helemaal in het centrum van de belangstelling!

  2. lekker belangrijk weer allemaal! wanneer gaan deze 2 politieke partijen zich eens bezig houden met de problemen die hier in nld spelen en hiervoor eens met oplossingen komen?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…