Tuigcommissie (zuidzijde is van ons)

438 views
1 minuut leestijd
Start

Tuigcommissie en vette B.

Die arme jongens van de tuigcommissie komen niet zo vaak aan de noordkant van de maas, maar uiteindelijk kwam hun roestige renault toch trillend en pruttelend tot stilstand in de buurt van de studio van Radio Rijnmond. iemand opgewonden vertellen dat er een volledig gepimpte paarse Hummer voor de deur stond, en dat was dan alleen nog maar Moorder, die kwam vertellen dat de andere heren wegens "zaken" later zouden komen. Een half uur later stond de restvan de tuigcommissie, met hun bodyguards midden in de studio van Radio Rijnmond.

Vandaag de laatste keer deze week dat ik "Met Wie?" presenteerde, en het moest e en feestje worden. Dat werd het ook, maar de man van de techniek zei aan het eind van het uur dat hij nog nooit zo’n chaotische uitzending van "Met Wie?" had meegemaakt. De heren van de Tuigcommissie (Cryptisch, Moorder, Tra de Wakamang en Tali zonder baan) spraken overal doorheen, en konden het niet laten om af en toe een beat te droppen en te gaan freestylen, maar het was verder toch vet lauw. Leipe shit ouwe, zou ik bijna zeggen.

Overigens hebben we ook nog wel serieus geprobeerd te praten. HipHop is van oudsher een muziekstroming die tamelijk rauw is, maar die wel alle culturen met elkaar kan verenigen. Een beller uit Pendrecht had wat kritiek op de Tuigcommissie: ik geloof dat hij het maar stoerdoenerij vond. Nu is het natuurlijk zo dat veel muziekmakers stoere verhalen ophangen. André Hazes, bijvoorbeeld, die naar mijn weten nog nooit heeft vastgezeten, zingt verschillende liedjes alsof hij in de gevangenis zit. PE (wat ik nog steeds één van de prettigste bands vind) zingen stoer, maar ook Johnny Cash. Die naam had ik niet moeten noemen, want er waren maar weinigen in het huis die wisten wie dat was. André Hazes was een stuk bekender, maar ik had misschien niet een lied van hem moeten proberen te zingen.

Enfin, het was een geslaagde avond.

Meer tuigcommissie in je fissie. En hier.

1 Comment

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…