Twappr *)

578 views
1 minuut leestijd
Start

@rbaruch heeft het zwaar
Originally uploaded by DailyM

Vandaag met oude en nieuwe vrienden mijn verjaardag gevierd op landgoed de Olmenhorst. Er was taart, appelsap en champagne. Ik heb beloofd het recept van de taart te geven. We hebben het recept van Ralph en Anouk voor ons huwelijk gekregen.

Heart Attack City

Voor de taart:
300 gram extra bittere chocola
300 gram boter
150 gram gemalen amandelen
75 gram zelfrijzend bakmeel
240 gram witte basterdsuiker
12 eieren
beetje zout.

voor het glazuur
300 gram extra bittere chocolade
175 gram boter
50 gram suiker
beetje water

Bereiding
Eerst de taart. Smelt de chocola met een flinke klont boter au bain marie. Splits de eieren. Draai de dooiers met de amandelen en de suiker tot spijs. Doe de rest van de boter erdoor en daarna het mengsel van de gesmolten chocola met boter. Zeef hier het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje doorheen. Goed roeren, daar krijg je spierballen van.

Klop de eiwitten ondertussen stijf met het zout, en “vouw” dat mengsel door het chocolade-spijs-boterbeslag. Doe in een cake- of taartvorm, en zet die in de oven. Ik doe er een bakplaat met water onder voor de extra zompigheid. Eerst 30 minuten bakken op 175 graden, dan een uur op 150 graden.

Dan het glazuur: smelt de chocola met de suiker en boter au bain marie. Mengen tot het glad is. Als je kan wachten totdat alles afgekoeld is, smeer het dan over de taart. Zet alles in de ijskast.

Het was enorm gezellig in de Olmenhorst. Enfin: check de foto’s.

*) Twitter APpels en Peren Rapen.

3 Comments

  1. Mooie plek voor een verjaardag.

    Wij waren er een paar weken geleden om appels te plukken uit de boom van Lotte.

    En daar kwam ook een heerlijke appeltaart van…

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…