Valt hier nog wat te bloggen?

347 views
1 minuut leestijd
Start

Jaja, ik weet het. Waar blijven die updates van Robbert Baruch toch? Het zijn drukke tijden, en ik begin verslingerd te raken aan Twitter. Zo voldoende? Hier in Feijenoord zitten we midden in de begrotingsbehandeling. Er zijn een kleine 20 moties en amendementen ingediend, waar toch nog wel wat dingen bij zitten waar we goed over na moeten denken. Voorbeeld: een positief amendement van Groen Links om in 2008 te komen met een cultuurnota. Goed idee, en ik zou het graag doen, maar je moet het natuurlijk wel wáár kunnen maken. Bij de deelgemeente wordt door het grootste gedeelte van de ambtenaren hard gewerkt, en dat terwijl er een reorganisatie aan de gang is, dus als je éxtra werk aanneemt, moet dat goed overlegd worden. Donderdagavond is het tweede deel van de vergadering, en ik ben bezig mijn spreektekst te schrijven. Ik zal m hier posten. Het "gewone" werk gaat ook door. Soms moeten er vervelende beslissingen genomen worden. Hier om de hoek is een speelplek die er nogal verdrietig uitziet. De glijbaan is gesloopt en de schommel versleten. Het liefst zou ik de speelplek opknappen. Maar: ik heb er het geld niet voor. Bovendien ben ik bang dat de speeltoestellen binnen de kortste keren wéér gesloopt worden. We hebben dus besloten de speelplek op te heffen. De toestellen gaan weg (dat wat nog te gebruiken is, gaat naar een andere speelplek), de tegels en het kunstgras gaan eruit, en de zaak wordt betegeld. In de buurt zijn ook wat speelplekken, maar dan moet de boel niet ingenomen zijn door junks en dealers, zoals laatst, toen ik Klaas de Vries de Hilledijk liet zien:

Junks en Klaas op de Hilledijk

Wij proberen alle vier vaak en goed contact met de inwoners van Feijenoord te onderhouden. Bijna iedere avond is er wel een bewonersavond. Gisteravond een over het Stichtseplein. Ik kon er een staartje van meemaken: ik zat een paar deuren verder te praten met het bestuur van de Bewonersorganisatie Hillesluis. De bewonersorganisaties maken zich zorgen om de ondersteuning door het opbouwwerk. Dat kan ik me voorstellen: ik deel de zorg. Gelukkig hebben we nu een goed contact met het bestuur van de opbouwwerkorganisaties die hier actief zijn, en hebben we regelmatig overleg met het BDF, de grootste opbouwwerkorganisatie in Feijenoord. We hebben aangekondigd de subsidierelatie met hen te verbreken, maar het werk gaat natuurlijk door. Hierover vast een andere keer meer. Bij de bewonersavond over het Stichtseplein klonken wat irritante piepjes. Mijn schuld: ik zat met mijn nieuwe telefoon te spelen en te kijken of er redelijke foto’s uit komen. Ik loop nu immers met zowel een fototoestel als een telefoon die foto’s kan maken rond, en dat is minimaal één apparaat te veel. Zie het resultaat:

Bewonersavond Stichtseplein

Hmmm……

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…