//

Van je partijgenoten moet je het maar weer hebben.

365 views
1 minuut leestijd
Start

IMAG0064

Gisteren kwam Guusje ter Horst naar het Afrikaanderplein in het kader van de Straten-Generaal. Ik verwelkomde haar namens het PvdA-smaldeel in het Dagelijks Bestuur (dat toevallig geheel bestaat uit partijgenoten). Ze vroeg me of ik familie was van Baruch. Ik dacht dat ze mij bedoelde, maar ik geloof toch dat ze het had over mijn bijna-naamgenoot Robert Baruch uit Nijmegen, waar Guusje immers burgemeester was, en mijn bijna-naamgenoot een prominent inwoner van is.

Vandaag was de opening van theater De Walhalla, waar wethouder Dominic Schrijer me begroette met “Ah! Gelukkig! René Kronenberg is er ook”. Nu was mijn collega René Kronenberg er ook, dus technisch gezien, klopte zijn opmerking.

Gelukkig was het verder enorm gezellig vanmiddag. Oude én nieuwe kapenezen én hun gasten vermaakten zich opperbest op het Deliplein, dat de afgelopen jaren zo enorm veranderd en verbeterd is. De ontwikkelaars, Pact op Zuid, de woningbouwcorporaties én de verschillende overheden én de bewoners laten hier zien dat je een stuk stad dat ten dode opgeschreven is, met vereende krachten, geld, visie, focus en doortastendheid er echt bovenop kan krijgen. Iedere keer weer praat ik op dit soort gelegenheden met mensen die overwegen om er een huis te kopen. Theater Walhalla neemt in het “nieuwe” Katendrecht een erg belangrijke plaats in.

HarryJan Bus en Rachel van Olm zijn de drijvende krachten achter theater De Walhalla, wat een proeftheater is voor een groter en nog te bouwen theater op Katendrecht. Voor dit theater is al enorm veel werk verzet, natuurlijk vooral door HarryJan en Rachel, maar steun kwam onder andere van Hans Kombrink, Dominic Schrijer, Hamit Karakus en ene Robbert Baruch uit Rotterdam. Wij, en al die anderen, werden uitgebreid bedankt. Dat is aardig, maar ook aardig om te noemen, omdat dan maar weer eens duidelijk wordt dat de PvdA (onder andere) staat voor bereikbare cultuur en verbetering van de stadswijken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…