Veiligheid!

290 views
1 minuut leestijd
Start

Vanmiddag een paar leuke gesprekken gehad over veiligheids- en risicocommunicatie. Iedereen weet “wat je te doen staat als de sirene gaat”. Namelijk: ga naar binnen, sluit ramen en deuren en stem af op je lokale radio. Nu de praktijk!

Buschauffeurs zetten hun passagiers op straat, rijden naar de remise, gaan naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio. De reizigers gaan naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio.

Moeders gaan naar het kinderdagverblijf/de school, halen hun kinderen op, gaan naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio.

Mensen gaan eerst even kijken wat er aan de hand is, gaan dan pas naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio. 

Winkeliers zetten hun klanten op straat, gaan naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio. Hun klanten gaan naar huis, sluiten ramen en deuren en stemmen af op de lokale radio.

En dat terwijl er sowieso een half uur te laat op het knopje van de sirene is gedrukt.

Niet realistisch scenario? Allemaal voorbeelden uit de praktijk.

1 Comment

  1. Terechte bezorgdheid van een Statenlid. Wel is het de vraag waarom niet al direct na het terreuralarm in de pen gekklommen. Zeker te druk met de maandenlange reglementen van orde discussie geweest?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…