Verkiezingskoorts!

238 views
1 minuut leestijd
Start

Het provinciehuis gonst van de politiek, deze dagen. Er worden flyers en pepernoten uitgedeeld, overal hangen posters en mensen worden per mail én door Sinterklaas eraan herinnerd dat ze moeten gaan stemmen. De verschillen tussen de partijen worden opgepoetst en de kandidaten laten zich op z’n plezierigst zien: de ondernemingsraad moet verkozen. Nu moet ik uitkijken wat ik daarover zeg, want binnen de duale verhoudingen gaan mij de arbeidsverhoudingen pas in de allerlaatste plaats aan, maar het is op z’n minst opmerkelijk dat er maar één partij meedoet die in ieder geval refereert aan de maatschappelijke taak van de provincie.

En dat vind ik vreemd. Tijdens werkbezoeken bij gemeenten en organisaties uit het maatschappelijk middenveld merk ik iedere keer hoe belangrijk het is dat ambtenaren snappen wat politici willen, en dat politici snappen hoe ambtenaren werken (en omgekeerd). Het lijkt me dat een ondernemingsraad zich dan óók moet bezighouden met hoe politici en ambtenaren "in dit huis" met elkaar omgaan, en dat dat dus óók onderdeel zou moeten zijn van de verkiezingen.

Ook lijkt het me belangrijk dat ook de ondernemingsraad meedenkt over hoe de OR bij kan dragen aan het dichten van de kloof tussen bestuur en burger. Uiteindelijk doen we het samen, toch?

1 Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…