VIP

315 views
1 minuut leestijd
Start

Deelgemeente Feijenoord VIPT overlastgevende jongeren

De gemeente Rotterdam, deelgemeente Feijenoord, woningcorporatie Vestia, de politie en Stichting Welzijn Feijenoord, pakken gezamenlijk de harde kern van overlastgevende jongeren in de Afrikaanderwijk aan. Dat gebeurt ondermeer door de zogenaamde VIP- aanpak (Very Irritating Police). De ouders van de overlastgevende jongeren, zijn afgelopen maandag, via een VIP- brief aangesproken over de misgedragingen van hun kinderen.

De eerste vijf VIP- brieven zijn maandag 12 juni door de politie, in aanwezigheid van de overlastgevende jongere, aan de ouders overhandigd. In de brief staat dat hun kinderen samen met andere jongeren voor veel overlast zorgen bij de voorzieningen van o.a. Stichting Welzijn Feijenoord, in de portieken van woningcorporatie Vestia en op straat. Daarnaast worden de ouders aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor het gedrag van hun kinderen.

Alle partijen (SWF, politie, Vestia, opbouwwerk, OM, stadsmarinier) en de deelgemeente, treffen maatregelen tegen de jongeren die regelmatig overlast veroorzaken en bedreigingen uiten. Zo zijn er door de deelgemeente beveiligers ingehuurd, om het groepje overlastgevende jongeren de toegang in buurthuizen (zoals Plein 3) te weigeren. Daarnaast wordt tegen iedere vorm van bedreiging, geweld of agressie door de jongeren aangifte gedaan bij de politie. Ook geeft de politie speciale aandacht aan deze groep jongeren, door ze continu te volgen en te hinderen, om overlast te voorkomen en het asociale gedrag terug te dringen.

Tot hier en niet verder!

Dagmar Oudshoorn, deelgemeente voorzitter Feijenoord: “De Afrikaanderwijk is een levendige wijk waar veel leuke evenementen en activiteiten plaatsvinden. Als deelgemeente willen we dit zo houden, daarom hebben we gezegd tot hier en niet verder, het is tijd om aan te pakken! Want het zou jammer zijn als een klein groepje overlastgevende jongeren het verpest voor de rest.”

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…