Visies

344 views
1 minuut leestijd
Start

Resultaten kinderbrainstorm Kop van Feijenoord

Twee belangrijke momenten vandaag. Om te beginnen werd vandaag de conceptvisie op de Kop van Feijenoord gepresenteerd; een ingrijpende set plannen waarmee het hele gebied vanaf de Oranjeboomstraat tot de Willemsburg ingrijpend zal veranderen. De visie die vandaag gepresenteerd is, is een voorstel; bewoners en andere belanghebbenden hebben alle kans om erover mee te praten. Al in een eerder stadium is dat ook gebeurd; bij de informatiemarkt staan bijvoorbeeld de resultaten van een brainstormactiviteit met kinderen. De informatiemarkt speelt zich vandaag en morgen af; maar er zullen nog heel veel meer inspraakactiviteiten plaatsvinden. Het plan is ook via internet te vinden.

Een tweede belangrijk moment was het presenteren van het TNO-rapport dat naar aanleiding van een motie van de PvdA bij de behandeling van de begroting in november vorig jaar was ingediend. Aan de hand van dit rapport kan meer objectief de bouwkundige staat van veel huizen in Vreewijk vastgesteld worden. Ik bood, namens het DB, het rapport aan aan de ondertekenaar van de motie, Marco van Lent. Die overhandigde het meteen aan inwoners, een vertegenwoordiger van de Bewonersorganisatie, én aan Nel Arnold van Leefbaar Rotterdam, ten teken van het feit dat het toch een gezamenlijke opdracht blijft.

Mijn collega Gülami Yesildal legde uit wat er de komende tijd gaat gebeuren, en TNO gaf een toelichting op hun rapport. Ook dat rapport is op onze site te vinden; net als het rapport dat Hamit Karakus heeft laten uitvoeren door architectenbureau De Nijl, en veel ander materiaal.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…