Voetbal is oorlog

279 views
1 minuut leestijd
Start

Achmea Centraal Beheer bewijst maar weer eens dat politiek voor iedereen is. Wat een briljant reclamefilmpje! Daarom blijft het belangrijk om uit te leggen waar je mee bezig bent, als politicus. En waar je het allemaal voor doet. Het duale bestel is daar maar een hulpmiddel bij. Daar al te bij stilstaan is als een timmerman die eindeloos praat over z´n schroevedraaier en z´n hamer. Fascinerend, timmerman, maar het gaat mij om de kast die je ermee maakt. Hoe zouden ze Rita Verdonk zo ver hebben gekregen om aan het filmpje mee te werken? Of is dit onderdeel van haar charme-offensief?

IIk heb me weer eens enorm verbaasd over de paniek die onstaan is door de 80-kilometerzone’s. Ze zouden extra files veroorzaken, en moeten daarom on-mid-del-lijk weg. Dit soort snelle oplossingen zijn natuurlijk te wantrouwen, maar daar gaat het niet over. Het is goed om ook even stil te staan bij de reden waarom die 80-km/u-zones ingesteld werden: luchtvervuiling en verkeersveiligheid. Laten we eerst eens kijken of we die doelen halen.

Voor het bevorderen van andere mobiliteit zou je ook nog aan andere oplossingen kunnen denken. Bijvoorbeeld aan een sneltram van Gouda door Alphen en dan door Leiden en dan naar de kust….

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…