/

Voor heel Rotterdam!

259 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag heb ik mensen niet helemaal blij kunnen maken. Op een gezellige straat in Hillesluis liepen wat zaken niet goed. De deelgemeente werd erover benaderd, en het meeste hebben we kunnen oplossen. De verkeerssituatie wordt verbeterd (hogere verkeersheuvels), een perkje is gesnoeid, dat soort dingen. Over één zaak zijn we het niet met elkaar eens: op deze straat wordt al sinds jaar en dag gedoogd dat auto's met twee wielen op een plaat geparkeerd staan waar dat eigenlijk niet mag. Dat levert soms een onveilige situatie op, en belemmert het uitzicht op een klein parkje.

Nu ben ik vooralsnog van mening dat dat gedogen moet ophouden. Vandaag heb ik daar met een paar buurtbewoners gesproken, en die maakten een terecht punt. Ze zeiden: "jij woont hier niet, er zijn weinig goede parkeerplaatsen in de buurt, de bewoners hebben er geen last van, en het wordt al jaren gedoogd. Waarom moet het dan veranderen? ".

Een deel van het antwoord ligt erin, dat we voor heel Rotterdam willen dat het beeld op straat beter wordt. Daar hoort bij dat de boel schoon en heel is, maar ook dat er niet overal auto's geparkeerd staan. Dat verbetert de uitstraling, en draagt daarmee bij aan een gemeente waar mensen willen wonen. De afweging is telkens tussen algemeen en publiek belang. daarvoor moeten we soms streng zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…