Vooraankondiging (Persbericht)

398 views
1 minuut leestijd
Start

Morgen wordt het opgeknapte Herman Costerplein feestelijk geopend. Het opknappen van het plein is een initiatief van de bewoners en het resultaat van een unieke samenwerking met de Nelson Mandela school, Speelwijzer, de BOA, het opbouwwerk en de deelgemeente Feijenoord. Het plein maakt deel uit van de Herman Costerstraat, de straat die begin dit jaar nog beloond werd als ‘Meest Kleurrijke Straat’ tijdens het Rotterdamse Opzoomergala met prinses Maxima. Het plein wordt woensdag feestelijk geopend door portefeuillehouder Robbert Baruch en de bewoners.

De opening begint woensdag om 13.15 uur met het loslaten van een groot aantal ballonnen. Hierna is er een groot feest voor en door de bewoners met allerlei activiteiten zoals Oudhollandse spelletjes, een ballonnenwedstrijd, luchtkussens en diverse muzikale optredens.

Het Herman Costerplein bevindt zich in de Afrikaanderwijk, waar de deelgemeente Feijenoord op diverse manieren werkt aan het opknappen van de openbare ruimte. Bijzonder aan het Herman Costerplein is de grote betrokkenheid van bewoners en de school. Voor de realisatie van het plein is er een heel jaar aan voorafgegaan met overleggen en het inventariseren van de wensen. Met het bureau Speelwijzer is samen met de bewoners, de schoolleiding en het opbouwwerk een inrichtingsplan voor het plein gemaakt. In het plan is onder meer vastgesteld dat er een voetbalkooi met geluiddempend materiaal moest komen. Daarnaast zijn er voor het beheer na schooltijd afspraken gemaakt tussen de schoolleiding en bewoners. De deelgemeente Feijenoord heeft vervolgens opdracht gegeven tot het opknappen van het plein.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…