/

Voorbeeldig Islamitisch gedrag.

525 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag vond in Den Haag een demonstratie plaats van aanhangers van ISIS. CDA en ChristenUnie hadden in de Tweede Kamer gepleit voor een verbod op de demonstratie. Dat is geen gekke gedachte:  volgens de VN is ISIS een terroristische organisatie. Logischerwijs verwees minister Timmermans de zaak naar de verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag. Volgens Burgemeester Van Aartsen waren er geen wettelijke gronden om de demonstratie te verbieden. Wel zouden strenge voorwaarden gesteld worden aan de bijeenkomst. Er zou extra extra gelet worden op strafbare uitingen, zoals het oproepen tot geweld.

Dat is niet gebeurd. Op de beelden van RTV West is duidelijk te horen hoe de demonstranten waarschuwen voor de “komst van de troepen van Mohammad”: Khaybar Khaybar ya yahud, yaish Muhammad sawa ya’ud. Vertaald: Joden! herdenk Khaybar! De troepen van Mohammed komen eraan! Khaybar is een stad ten noorden van Medina waar in het jaar 629 na een veldslag de Joden vermoord, onderdrukt en verdreven werden. Mohammed heeft er nog een Joodse echtgenote aan overgehouden.  Het is een bekende bedreiging aan Joods adres, de tekst is bekend en binnen een paar zoekopdrachten op Google te vinden. Behalve deze bedreigingen waren er vlaggen van verboden organisaties, en waren de demonstranten voor het grootste gedeelte onherkenbaar. De politie greep, in tegenstelling met de belofte van Van Aartsen, niet in.

Enkele omwonenden deden dat wel. Zij gingen in gesprek met de ISIS-aanhangers en organiseerden, eerder al, een demonstratie tegen ISIS. Het is voorbeeldig en moedig gedrag van vooral Islamitische Hagenaars die zo lieten zien dat zij het oneens wareen met wat de ISIS-aanhangers zeggen, en duidelijk maakten dat ISIS niet staat voor het Islamitische gedachtengoed.

En dat terwijl de reacties van autochtone Nederlandse reacties zich vooral beperkten tot de demonstratie negeren of op twitter en de bekende websites als reaguurder roepen dat de Islam en de Islamieten het land uit moeten.

Ik hoop dat de extremisten tijdens deze ramadan tot inkeer komen, en wens alle anderen een Ramadan Mabruk.

update: aangifte gedaan:

IMG_0617

 

 

Foto: @Alexanderbakker

3 Comments

  1. Goed zo bestrijden dit soort extremisten. Met dit soort geloofsgenoten heeft de Islam geen externe vijanden meer nodig.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…