Wat gaan we stemmen?

388 views
1 minuut leestijd
Start

Er zijn heel veel redenen om niet op de PvdA te stemmen. Ik ken ze allemaal, maar ga ze hier niet noemen, want ik doe immers niet meer aan navelstaren, zwarte pieten uitdelen, structuuroplossingen voorstellen, elkaar zwartmaken en muggen ziften.Ik hoef ze dus niet te prareren. Dat is ook wel zo makkelijk.

Maar wat schiet je op met niet op de PvdA stemmen? Precies. Helemaal niets. Al dat strategische gezwam van boos zijn hiero en ze een lesje leren daaro, en de noodzaak voor verandering. Allemaal prachtige strategische overwegingen, maar Als je gewoon eens een paar minuten nadenkt over wat er moet gebeuren in Den Haag: meer werk, meer de boel bij elkaar houden, meer betrokkenheid bij de wijken, kom je toch uiteindelijk gewoon op de PvdA uit. En de beste reden om op een partij te stemmen blijft toch omdat je je kan vinden in het merendeel van de ideeën.

Gewoon doen dus, en ook gewoon op onze lijsttrekker, want de rest van de stemmen komen toch wel bij de mensen lager op de lijst uit, en dan lopen we gewoon het rijtje vol.

En als je niet om deze redenen wil stemmen maar recalcitrant wil zijn een een voorkeursstem op wil uitbrengen op een leuke, actieve, betrokken persoon, stem je gewoon nr 17. Willem Minderhout.  Want dat is namelijk een vriend van me.

2 Comments

  1. Wat een denigrerende toon sla je aan in dit verhaal.

    De PvdA krijgt mijn stem niet omdat ze 1) eerdere beloften niet nakomen, 2) meer waarde hechten aan de eigen positie dan aan de kiezer, 3) de kiezer bang maken (vergelijkbaar met Wilders)

    Wat schieten we daar mee op? 1) iemand anders een kans krijgt, 2) mogelijk een eerlijke vertegenwoordiging die recht door zee is, 3) angst is een slechte raadgever, daar moet je je niet door laten leiden.

    De PvdA heeft ruim de kans gehad, en gemist. Tijd voor een frisse wind.

  2. Ik vind dat Robbert verstandige dingen zegt, de bezwaren van Mark kan ik me deels ook in vinden, behalve natuurlijk dat van die eerdere beloften: dat gelazer met beloften, zie het Uruzgan-debacle! De PvdA heeft zich met het houden aan beloften tot de risee gemaakt van de intenationale politiek en van mij en nog een heleboel anderen. (Lees Heldring van de afgelopen week.) Beloften maken dan wel schuld, maar in de politiek moet voortschrijdend inzicht niet het loodje leggen tegen beloften die ooit gemaakt zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…