Zalm kent zijn klassiekers niet, maar Remkes ook niet :-)

357 views
1 minuut leestijd
Start

Trouw (lees die krant toch) verwees naar het weblog van Gerrit “minister” Zalm waarin hij zei: “Speel de rabbi die iedereen gelijk geeft en het verwijt krijgt dat hij iedereen gelijk geeft en dat dat niet kan”. waar gaat dit over? Over de volgende klassieke mop:

Two people take a legal quarrel to the Rabbi for arbitration. The Rabbi listens to the plaintiff, and finally says “I think you are right. Then he listens to the defendant for an equal length of time, and says to him “I think you are right.” This puzzles the Rabbi’s disciple. He asks, “Master, how can you say this to both? They cannot both be right!” The Rabbi pauses to think, and then he says, “You know, I think you are right, too.

Ik heb die mop zelf ook wel eens gebruikt: ik geloof in een discussie over Teylingen.

Vanavond kwam Teylingen wéér aan de orde. Toen we het twee jaar geleden over de herindeling van Warmond, Sassenheim en Voorhout hadden, heb ik een motie ingediend waarin stond dat de Provincie ervoor moest zorgen dat er een fatsoenlijk idee kwam over hoe de grenzen van die gemeente zó lopen dat er goed toeristisch beleid ontwikkeld kan worden. Er ligt namelijk een mooie plas water, (de Kagerplassen,) waar je leuke dingen mee kan doen. In de Tweede Kamer én in de eerste Kamer zijn er kritische vragen gesteld aan de minister van BZK. De minister nam namelijk wel direct een besluit om de Klinkenbergerplas aan Oegstgeest toe te wijzen, maar over de Kagerplassen kwam er niets. Hij heeft daar toen toegezegd dat binnen een jaar naar herindeling de provincie het initiatief zou nemen om te komen tot een logische aanpassing van de grenzen voor de gemeente Teylingen. Waar blijft de provincie nou?

Omdat we vinden dat herindelingen van onderop moeten komen, moeten de gemeenten zélf bepalen waar de grens gaat komen. De provincie moet dus een proces in gang zetten, maar de gemeenten moeten zelf met de inhoud komen. Bovendien kan dat pas als de andere herindeling daar (Jacobswoude) achter de rug is. 2008 moet het dus gaan gebeuren.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…